korvikset%20021.jpg

Tästä tulee 3 leipää.

1 litr. piimää

75 gr hiivaa

3 dl tummaa siirappia

3 dl kaljamallasta

1 !/2 dl ruisleseitä

1 !/2 dl kauraleseitä

1 rkl suolaa

3 dl ruisjauhoja

10 dl vehnäjauhoja

voiteluun 1 !/2 dl vettä

1/2 dl siirappia

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää siirappi, kaljamaltaat, leseet, suola ja jauhot puuhaarukalla sekoittaen. Jaa taikina kolmeen paistovuokaan. Anna kohota leivinliinalla peitettynä 1,5 tuntia.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista leipiä  uunissa noin 2 tuntia. Kuumenna vesi ja sekoita sen joukkoon siirappi. Voitele leivät siirappivedellä paiston loppuvaiheessa.. Anna kypsien leipien jäähtyä vuoissaan

Parhaimmillaan leipä on parin kolmen päivän päästä.

Tämä reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Tosi maukas leipä.