Tästä tulee 3 leipää.
1 litr. piimää
75 gr hiivaa
3 dl tummaa siirappia
3 dl kaljamallasta
1 !/2 dl ruisleseitä
1 !/2 dl kauraleseitä
1 rkl suolaa
3 dl ruisjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
voiteluun 1 !/2 dl vettä
1/2 dl siirappia
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää siirappi, kaljamaltaat, leseet, suola ja jauhot puuhaarukalla sekoittaen. Jaa taikina kolmeen paistovuokaan. Anna kohota leivinliinalla peitettynä 1,5 tuntia.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista leipiä uunissa noin 2 tuntia. Kuumenna vesi ja sekoita sen joukkoon siirappi. Voitele leivät siirappivedellä paiston loppuvaiheessa.. Anna kypsien leipien jäähtyä vuoissaan
Parhaimmillaan leipä on parin kolmen päivän päästä.
Tämä reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.
Tosi maukas leipä.
Kommentit