lasihummeleit%C3%A4%20016.jpg

n.500 gr naudanmaksaa

1,5 dl kermaa

2 rkl vehnäjauhoja

suolaa,öljyä paistamiseen.

Pese ensiksi naudanmaksan pala ja kuivaa se hyvin. Paloittele maksa paloiksi. Laita kattilan tai padan pohjalle vähän öljyä ja ruskista maksanpalat kattilan pohjalla. Jos käytät sipulia voit ruskistaa sipulia mukana. Lisää öljyä tarvittaessa maksa palaa helposti pohjaan. Kun maksanpalat ovat ruskistuneet lisää vettä niin paljon että maksat peittyvät kunnolla. Keitä maksan paloja hellalla noin  tunnin ajan tai jos sinulla on valurautapannu uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan.Lisää vettä välillä niin paljon että maksat peittyvät. 

Kun maksat ovat kiehuneet tunnin ajan sekoita jukkoon siivilän läpi noin 2 rklvehnäjauhoja ja keitä vielä noin 10 min. Lisää tämän jälkeen kerma joukkooon ja mausta suolalla. Seos saa kiehua vielä hetken hiljaisella lämmöllä.

Tarjoile maksakastike perunoiden ja puolukoiden kanssa.

Ohje on omalta äidiltä peritty yli 30 vuotta sitten.