lasihummeleit%C3%A4%20009.jpg

1 dl sitruunanmehua

2 tl sitruunan raastettua kuorta

50 gr pirkka meijerivoita

1 3/4 dl sokeria

3 kananmunaa

3/4 dl pirkka vehnäjauhoja

2 1/2 dl pirkka kevytmaitoa

Voitele uununkestävä vuoka n. 2 litr.

Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu.

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa keskenään pehmeä voi, sokeri ja sitruunankuoriraaste, kunnes seos on tasaista ja väri vaalentunut.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset voiseokseen hyvin vatkaten.

Mittaa jauhot, maito sekä sitruunamehu kulhoon.Sekoita kunnes taikina on tasaista. Nostele valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

Nosta vuoka uunipannulle ja lisää pannulle kiehuvaa vettä niin, että se yltää puoleen väliin vuokaa.

Paista vesihauteessa 175 asteessa 35-40 minuuttia. Paistoksen pinta muuttuu kakkumaiseksi ja pohjalle muodostuu sitruunakiisseli. Siivilöi päälle tomusokeria ja tarjoile paistos lämpimänä.

OHJE on otettu Ruoka Pirkasta.