juusti%20007.jpg

12 kpl

25 gr hiivaa

25 gr voita

2 1/2 dl maitoa

2 tl sokeria

1 tl suolaa

1 muna

n. 8 dl vehnähiivaleipäjauhoja

Täyte

250 gr sulatejuustoa

125 gr palvikinkkua

1 nippu ruohosipulia

Voiteluun munaa.

Murenna hiiva taikinakulhoon. Sulata rasva kattilaan ja kaada maito joukkoon lämpenemään kädenlämpöiseksi. Kaada siitä tilkka hiivan päälle ja sekoita, kunnes se liukenee. Sekoita loppuliemi.Lisää sokeri, suola, muna ja enin osa jauhoista. Sekoita taikina sileäksi kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ripottele jauhoja taikinan pinnalle ja kohota sitä leivinliinan alla lähes kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia. Hiero loppujauhot taikinaan jauhotetulla työpöydällä. Kauli taikinasta 2-3 mm:n levy, jonka mitat ovat 30 x 40 cm. Jaa se 12 osaan eli 10 x 10 cm:n paloiksi. Sekoita sulatejuustoon kuutioitu kinkku ja hienonnettu ruohosipuli. Pane nokare juustoseosta jokaiselle nelikulmiolle ja kerää taikinan kulmat täytteen päälle. Nipistä ne hyvin kiinni toisiinsa. Nosta piiraat leivinpaperin päälle pellille. Kohota piiraita leivinliinan alla 30-40 minuuttia. Voitele ne kevyesti vatkatulla munalla. Paista piiraita uunin keskiosassa 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Ohje on julkaistu vuosia sitten Mestarikustannuksen mallikorteissa.