MURUSEOS
250 gr voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
POHJATAIKINA
2 dl piimää
1 kpl munaa
TÄYTE
10 dl raparperia paloiteltuna
200 gr kermaviiliä
250 gr maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kpl munaa
3 tl vaniljasokeria
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi.
Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.
Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
Ripottele pohjataikinan päälle raparperit.
Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperipalojen päälle.
Ripottele pinnalle loppu muruseos.
Paista raparperipiirakkaa 175 -asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Ohje on otettu Maku.fi
Kommentit