j%C3%A4lkk%C3%A4ri%20016.jpg

Valmistusaineet

Pohja

1 pak. 175 gr  Domino minttu-keksejä

50 gr voita sulatettuna

Täyte

4 liivatelehteä

200 gr taloussuklaata(itse laitoin maitosuklaata, koska en ole tumman suklaan ystävä. Tällöin kakusta tuli paljon vaaleampi. Lisäsin kuitenkin muutaman ruokalusikallisen kaakaota.)

1 rasia (200 gr) maustamatonta tuorejuustoa

1 1/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 rkl kahvia

3 dl kuohukermaa

koristeluun suklaarouhetta tai lastuja

hasselpähkinöitä paahdettuna

Murskaa keksit. Sekoita ne sen jälkeen voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan halkaissijaltaan 18 cm leivinpaperille. Itselläni oli suurempi irtopohjavuoka kakusta tuli tällöin matalampi.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokereilla.

Purista liika vesi liivatelehdistä ja liota kiehuvaan kuumaan kahvitilkkaan.

Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna suklaa-juustokakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.

Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille . Koristele kakku suklaalastuilla tai rouheella sekä karkeasti rouhitulla ,uunissa tai pannulla paahdetuilla pähkinöillä.

Ohje on otettu Valion sivuilta.

L