noin 25 kpkl
25 gr hiivaa
2 dl kylmää maitoa
200 gr huoneenlämpöistä margariinia
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
5-6 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
75 gr voita tai margariinia
2 rkl sokeria
2 tl vaniiliinisokeria
PINNALLE
1 dl pölysokeria
1 rkl vettä
Murenna hiiva kulhoon. Lisää maito ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.
Lisää rasva nokareina, sokeri, suola ja jauhot. Sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi.
Kauli taikinasta 40 x 40 cm:n levy jauhotetulla leivinpöydällä. Leikkaa se 8 x 8 cm:n neliöiksi.
Sekoita täytteen aineet keskenään. Jaa nokareina taikinalevyille. Taivuta kulmat täytteen päälle. Pane pyörykät paperivuokiin ja nosta ne pellille.
Kohota pyöryköitä leivinliinan alla noin 2 tuntia huoneenlämmössä.
Voitele pyörykät munalla ja paista 200 asteisessa uunissa 8 - 10 minuuttia.
Jäähdytä pyörykät. Korista niiden pinta sokerivesikuorrutuksella.
Kommentit