j%C3%A4lki%20002.jpg

1 pkt pirkka valkosuklaata

1 dl espressojuomaa

1 tkl kuohukermaa

2 rkl sokeria

3 pirkka kananmunan keltuaista

Rouhi valkosuklaa ja siirrä metalliseen tai lasiseen kulhoon. Valmista espressoa tai erittäin vahvaa suodatinkahvia. 

Mittaa kerma, kahvi ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta seos, mutta älä keitä.

Kaada kuuma kermaseos suklaarouheen päälle. Anna suklaaseoksen hetken olla ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.

Erottele keltuaiset. Säästä valkuaiset vaikka marenkien tekoon. Vatkaa keltuaiset huolellisesti suklaaseoksen joukkoon.

Jaa seos uuninkestäviin vuokiin tai kuppeihin. 1 dl kuppiin. Kypsennä vesihauteessa uunissa 150 asteessa 40-50 minuuttia tai kunnes seos on hieman hyytynyt. 

Jäähdytä hetki ja nosta vanukkaat jääkaappiin maustumaan noin kahdeksi tunniksi. 

Itse laitoin vadelmia päälle tarjoitaessa.

 Ohje on otettu Ruoka Pirkasta.