joulukranssi%20004.jpg

1 kg lehtikaali tai 2 puolen kilon

n. 4 dl valmiiksi keittettyä riisiä

n. 4 dl valmista soijarouhetta

jauhettua mustaa pippuria, hunajaa,suolaa, ruokaöjyä paistamiseen

Irroita lehtikaalista lehdet yksitellen. Pilko ne pienemmiksi. Itse jätän sisimmät osat käyttämättä, ovat maultaan kitkerämpiä. Laita paistinpannuun ruokaöljyä ja ruskista kaalinlehtiä paistinpannulla kunnes ne saavat ruskean värin ja pehmentyvät vähän. Varo kuitenkin polttamasta niitä. Liotan soijarouheen etukäteen ohjeen mukaan samoin keitän riisit myös valmiiksi. Kun olet ruskistanut kaalit sekoita kulhossa riisit, kaalit ja soijarouhe. Mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla. Laita tämän jälkeen vuokaan ja laita päälle noin 3-4 ruokalusikkaa hunajaa, Paista 175 asteessa noin 2 tuntia.

Sopii myös kasvissyöjälle.Voit halutessasi vaihtaa soijarouheen tilalle jauhelihan.