2 isoa omenaa
2 rkl juoksevaa margariinia
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl puolukoita tai mustaherukoita
0,5 dl sokeria
0,5 tl kanelia
Säädä uuni 200 asteeseen. Pese omenat ja leikkaa ylä-ja alaosista pienet viipaleet pois. Poista siemenkota omenaporalla ja puolita omenat. Asettele omenanpuolikkaat leveämpi pinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Mittaa rasva kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset. Täytä kaura-marjaseoksella ensin omenien reiät ja jaa sitten loppu täyte tasaisesti jokaisen omenanpuolikkaan päälle.
Paista täytettyjä omenoita uunin keskiosassa 15 - 25 minuuttia kunnes täyte saa hiukan väriä. Nauti uuniomenat esimerkiksi vaniljajogurtin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Kommentit