joulukranssi%20015.jpg

2 isoa omenaa

2 rkl juoksevaa margariinia

1,5 dl kaurahiutaleita

1 dl puolukoita tai mustaherukoita

0,5 dl sokeria

0,5 tl kanelia

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese omenat ja leikkaa ylä-ja alaosista pienet viipaleet pois. Poista siemenkota omenaporalla ja puolita omenat. Asettele omenanpuolikkaat leveämpi pinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Mittaa rasva kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset. Täytä kaura-marjaseoksella ensin omenien reiät ja jaa sitten loppu täyte tasaisesti jokaisen omenanpuolikkaan päälle. 

Paista täytettyjä omenoita uunin keskiosassa 15 - 25 minuuttia kunnes täyte saa hiukan väriä. Nauti uuniomenat esimerkiksi vaniljajogurtin kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry